mandag 21. oktober 2013

Vintercup runde 2.

Ola's store gjennombrudd!

Nok en cuprunde er gjennomført.
Oppmøtet må kunne sies å være ekstremt fra. Totalt 13 mann var på banen, hvorav 11 kjørte.

Ola var som vanlig først på banen, og hadde tatt full service på bilene nesten samtidig med at vi andre står opp. Vi andre kom rekende frem til rundt kl 18.00, bortsett fra Lars Martin som alltid kommer litt senere :).
Det ble trent mer eller mindre seriøst frem til klokken 19.45, og de fleste fikk seg noen runder på banen. Layouten denne gangen ble den samme som på runde 1, men denne gangen på den glatte siden.

I Stock stilte følgende førere:
Admir
Igor
Espen
Lasse
Lars Martin
Ola
Tommy
Rune

Kval ble kjørt med alle 8 førerne samlet, noe som ble utfordrende både mht trafikk og kjøreplasser.

 Man kan si at det er litt testosteron i lufta når vi lekebilgutta er utpå banen, og her kan man vel si at det ble steinaldernivå. Det kjøres ikke alltid med innsida av huet, og dette gjelder oss alle sammen bortsett fra Lars Martin som vel kan sies å ha vært den eneste Stockføreren som ikke var innblanda i egenproduserte massekrasj :D (Han var ikke tilstede under kval i Stock).
En fører å fremheve var Espen som for første gang kjører Stockbil. Han berger gang etter gang 5 plassen, og viser seg som en meget habil fører. 3 kval ble kjørt.

Resultat Kval Stock ble som følger.
Rune
Ola
Tommy
Lasse
Espen
Admir
Igor
Lars Martin


Kvalifisering GTMod.
Her delte vi opp i to grupper da vi var 9 førere.
Førerne ble delt opp i grupper etter beste evne. Gruppe 2 ble hard og brutal, mens gruppe 1 viste en ekstremt mye jevnere og snillere kjøring.

Gruppe 2:
Ola
Tommy
Lars Martin
Fredrik
Rune

Gruppe 1.
Kjetil
Kjetil (TK Junior)
Espen
Kim Eddy

Kjetil og Kjetil er vant til større biler, og kan virkelig kjøre i trafikk. De er så og si aldri årsak til kræsj, og kjører ekstremt pent. Espen har noen utrolige kvaliteter med tanke på taktisk kjøring, og dro i land en overbevisende kvalseier i Q2. Kim Eddy er oppe og hugger, og med mer kjøretrening så blir dette bra. Fredrik er endelig igang igjen, og er som vanlig fantastisk god når det er snakk om konkurranser. Tommy overkjører til tider, men er som vanlig utrolig rask. Rune fikk det ikke til, og ble rett og slett frakjørt av Ola som var i storform. Lars Martin er også av typen som er god til å kjøre sitt eget løp, og dette viser seg i sluttresultatene.
Mange av oss var ganske kontaktsøkende, på grensen til det ufine.
Ola var vel den av oss som klarte seg best i all testosterontåka, og med fantastisk kjøring tok han overlegen pole position.

Resultat kval GT Mod.
Ola
Rune
Tommy
Lars Martin
Fredrik
Kjetil
Espen
Kjetil (TK Junior)
Kim Eddy

Fire mann var direkte kvalifisert til A Finale.
Resten måtte gjennom nåløyet i en fantastisk B Finale som jeg nok vil si var den reneste kjøringen vi bevitnet hele kvelden.

B-Finale GT Mod.
Kjetil tok starten, tett fulgt av Fredrik som for tiden jobber med å løsne rattrusten. Kjetil TK hang på lenge, men fikk etterhvert problemer med en lite samarbeidsvillig bil. Alt grep i bilen forsvant og det ble utfordrende å henge  på tempoet som Kjetil og Fredrik satte opp.
Kim Eddy var også godt med fra starten. Han har vel knapt rørt mini-Z'en på flere år, og imponerer med flott kjøring. Espen er en luring, og fortsetter å vise utrolig flott taktisk kjøring. Fredrik lå lenge å pressa Kjetil, men etter en kollisjon med tåa til undertegnede ble bilen noe ustabil og han måtte safe inn til mål på en meget god 2 plass.

Resultat:
Kjetil
Fredrik
Espen
Kjetil TK
Kim Eddy

Gratulerer til Kjetil og Fredrik som sikra seg plass i A Finale.

A Finale Stock.
Her ble det litt forvirring, og vi endte opp med å kjøre to finaler. Heldigvis endte det slik at resultater kunne regnes ut.

Finale 1 Stock.
Rune tok starten, men det tok ikke mer enn en runde før T-plata gikk og bilen ble relativt merkelig å kjøre. Tommy tok over ledelsen, og så seg ikke tilbake. Her fikk han endelig vist hvor fort han kan kjøre. Tommy kom seg unna de fleste massekræsjer, og manøvrerte seg elegant og nesten uten banning inn til en overbevisende seier.
Ola fulgte tett bak, og sikret andreplassen med tommel ut og tærne rett opp. Gutten kjører skummelt fort om dagen i alle klasser.
Rett bak kom snikende ullteppe, og Mr "kjøresegoppfrasistestartspor" Lars Martin. Utrolig kjøring og morsomt at det gikk veien.
Espen igjen med herlig taktisk kjøring cruiset inn til fjerde, mens Lasse tok femte. Hva som skjedde med Mr. Nobrainer vites ikke, men dette er jo ikke normalt tempo fra denne karen. Igor kjørte seg inn til en flott sjetteplass, mens Rune hinket seg inn på sjuende plass maaaaange runder etter. Admir fikk dessverre ikke telling, og endte da opp som nr åtte.
Raskeste runde i Stock ble også satt i denne finalen av Tommy!

Finale 2 Stock.
Her fikk Rune uttelling for Pole postion og kjørte inn til seier. Klok av skade ble det litt mer safe kjøring denne gangen.
Ola kjørte inn på en god andreplass, med Lars Martin etter på nok en overbevisende 3 plass fra siste startspor. Tommy endte denne gangen opp på fjerdeplass, tett fulgt av taktiske Espen, Lasse, Admir med fungerende telling og Igor på åttende.

Sammenlagt Stock ble da som følger.
Ola
Tommy
Lars Martin
Rune
Espen
Lasse
Igor
Admir


A Finaler GT Mod.
De som har litt kjennskap til bilcross kan vel kanskje se for seg hvordan dette gikk.
Det er lenge siden vi har sett så mange førere miste hodet og kjøre så hardt. Dette her går inn i historien som Speedy PigZ mest hårete kveld.

A1.
Etter en vannvittig massekrasj på første runde, klarte Lars Martin å unngå de fleste biler og deler utpå banen og dro raskt til seg en god ledelse.Fredrik halsende bak i et godt driv. Rune smalt inn i det meste av både stillestående og bevegelige hindre i banen, mens Kjetil snek med bak med sin vanlige gode kjøring. Ola brøt etter 4 runder med defekt ettellerannet, mensTommy tok affære ved å knuse bilen sin rett etter målgang med et velrettet slag med flat hånd.
Resultat A1. Lars Martin, Fredrik, Rune, Kjetil, Tommy, Ola.

A2.
Også her smalt det stygt. Den eneste som unngikk kollisjoner var Ola, som nok en gang viste hvem som var Mod GT kongen denne kvelden. Overlegen seier fra start. Tommy hang godt med og safet inn på en knallgod andreplass, mens Fredrik nok en gang beviser at han fortsatt har farta inne og berger en god tredjeplass. Rune kjører seg inn til nok en fjerdeplass med tidvis gode treffer på andre biler. Siktet er det ingenting i veien med (sorry kjetil). Lars Martin var også over normalt mye i hendelser men berget femte, mens Kjetil ble godt avkledd av Rune og endte på sjetteplass.
Resultat A2. Ola, Tommy, Fredrik, Rune, Lars Martin, Kjetil.

A3.
Endelig fikk Rune det til å stemme litt bedre, og hadde en intens kamp med Ola hele veien. Det var lederskifte gjennom 6 minutter av finalen før Ola fikk et par harde treffere og havnet noen sekunder bak. Etter mesterlig kjøring knappet Ola innpå igjen og tok nok en gang opp kampen. Raskeste runde i GT Mod ble satt i denne finalen av Rune.
Fredrik tok nok en flott tredjeplass, mens Lars Martin surfet inn til fjerde. Kjetil ble dessverre nok en gang avkledd, og brøt midtveis i løpet. Tommy bannet så det lynte og forlot kjøreplassen med horn som dekket store deler av synsfeltet.
Resultat A3. Rune, Ola, Fredrik, Lars Martin, Kjetil, Tommy.


Gratulerer Ola med en flott seier!

GT Mod resultat.
Ola
Rune
Lars Martin
Fredrik
Tommy
Kjetil
Espen
Kjetil TK Junior
Kim Eddy

Sammenlagt i vår lille cup hardner det til. Det blir tøft fremover.

Supportklasse.
Det ble kjørt kval og finale i Porche supercup.
Lars Martin viste fantastisk solid kjøring og tok en overbevisende Pole Position, foran Lasse på en fantastisk andreplass, Admir på en god tredje og Igor nå med godt tempo på fjerdeplass.

Finale Porsche Supercup.
Lars Martin med knallstart, tett fulgt av Lasse, Admir og Igor. Det ble tett kjøring, forbausende lite velting på enkelte, og herlige biler på banen. Det er virkelig et herlig syn å se disse forseggjorte bilene kjempe om posisjoner på banen. Vi håper på å se mer av dette i fremtiden.
Lars Martin kjørte ekstremt stabilt, og det går faktisk fort. Lasse hang på som en klegg men måtte til slutt klare seg med andreplass. Admir kom noen runder bak, men slet med velting underveis. Det samme gjorde Igor, men moro å se på var det.
Gratulerer til alle sammen for flott kjøring, og en ekstra grattis til Lars Martin som viser han kan kjøre det meste ekstremt fort.
Resultat:

Det er mange ting som skal klaffe på en slik løpskveld. Denne kvelden gikk det en del galt, noe vi lover å ta lærdom av.
Planer.
Ola hadde laget en flott tidstabell, og det fungerte meget bra helt til alle vi  andre blanda oss inn og laga surr i planene. Neste løp kommer til å kjøres etter oppsatt plan. Ferdig snakka. Møter man ikke til start så er man sist.
Vi har førere som har et stykke hjem, og disse vil vi ikke miste. Derfor legger vi opp til å være ferdig før klokka to om natta :)

Førermøte.
Det ble som de fleste sikkert har forstått relativt hard og brutal kjøring denne kvelden. Sånn skal vi ikke ha det. Vi kommer til å snakke litt om dette før neste løp, og rett og slett være mer reale i kjøringa vår. Når en gir faen så følger resten etter.


Uansett alle hendelser og planer som ikke holdt, takker jeg på vegne av alle grisene for nok en utrolig morsom kveld. Dette kommer bare til å bli bedre i fremtiden, og vi skal lære av våre feil.

Neste løp:
Tidsplan er satt. Følg med på siden for info.
Løpsleder: Ola.
Teknisk kontroll. Rune


1 kommentar: